Network Menu

Julbrev från vår ordförande Marita Viksten

Ännu ett Sweaår är till ända och julen står för dörren. Jag vill passa på att tacka er alla Sweor, både ni som lägger tid och energi i styrelsearbetet men också ni medlemmar som bidrar med er närvaro, glädje och engagemang i Sweas aktiviteter. Det är med alla er som vi tillsammans skapar ett alldeles unikt Swea, utvecklas, drivs framåt och inte minst motiverar ni mig till att fortsätta mitt Sweaarbete. Tack!

Nytt år brukar betyda nya mål och kanske nya strategier men det handlar också om att göra en snabb tillbakablick på det som fungerade bra året innan. 2019 var ett lyckat Sweaår i Kuala Lumpur så vi krånglar inte till det inför 2020. Vad menar jag med lyckat Sweaår? Jo, vi blev några fler medlemmar, vi hade något fler anmälda till våra aktiviteter, vi blev mer synliga på sociala medier och uppmärksammades internationellt för bla Klotterplanket och ”What in the world is Sweden” och den så viktiga feedbacken från er medlemmar var positiv. Så vi bygger vidare på allt som fungerade istället för att ”uppfinna hjulet igen” och fortsätter hjälpas åt och uppmuntrar varandra i arbetet, tycker jag.

Julen då, tänker ni! Ska hon inte skriva en julhälsning?! Såklart jag ska!

Som många av er redan vet är jag bagardotter så ni förstår säkert vad jag förknippar julen med. Det är såklart fortfarande alla dofter och smaker från mina föräldrars konditori trots att det nu är mer än 20 år sedan det såldes. Jag växte upp där och det ligger liksom i mitt dna att knåda, spritza och äta godsaker när tillfälle ges och julen är verkligen en favorithögtid för man kan ju baka i det oändliga! Att baka är verkligen som terapi för mig! Det är förhoppningsvis lugnt, tyst, harmoniskt och har man tur blir slutresultat fantastiskt. I går föll alla bitar på plats och mina saffransbullar blev precis så som jag och mina pågar vill ha dem! Gula, smöriga, luftiga och alldeles ljuvliga. Japp, det fick bli en till kvällsfikat och det får bli en till frukost också, tror jag. Men höjdpunkten är ändå när jag får stå bredvid pappa i Skåne och koka klenäter och packa väskan full med alla hans godsaker som vi inte kan vara utan till jul, min familj och jag.

Imorgon är det Lucia och jag hoppas ni alla också får avnjuta en god lussebulle och en god pepparkaka till något slags lussefirande. Jag tänker bänka mig framför tvn, tända lite ljus och njuta av årets direktsända luciatåg från Gränna. Det är mitt årliga startskott för julfirandet!

God Jul och Gott Nytt År!

Marita Viksten

Styrelseordförande Kuala Lumpur